Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv iz Njemačke

Miloradu Dodiku prijećeno smrću: “Sve ću vas zapaliti”

Milorad Dodik profilna

Prijetnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsjedništva Zoranu Đeriću, koji je o tome obavijestio SIPA-u

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Kabineta srpskog člana Predsjedništva dobili su jučer prijetnje smrću.

Kako Srpskainfo saznaje, u Dodikov kabinetu je sa njemačkog broja upućen telefonski poziv, a nepoznata osoba je počela da vrijeđa Dodika i njegove saradnike govoreći „da će ih sve zapaliti“.

Sagovornici Srpskainfo ističu da ih je muškarac koji je pozvao vrijeđao i psovao, što je sve šokiralo.

– Prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva. Poziv je upućen juče neposredno pred isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vrijeđala Dodika i sve zaposlene u njegovom kabinetu – navodi izvor.

Prijetnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsjedništva Zoranu Đeriću, koji je o tome obavijestio SIPA-u, koja treba da preduzme dalje korake u otkrivanju osobe koja je prijetila.

Saopštenje iz kabineta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi njegovog kabineta dobili su prijetnje smrću, saopšteno je danas iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva.

“Juče, 26.11.2018. godine, upućena je telefonska prijetnja srmću predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH”, navedeno je u saopćenju.

O navedenoj pretnji su obaviještene nadležne službe.

Kako je saopšteno, preduzimaju se mjere i radnje iz njihove nadležnosti, s ciljem otkrivanja počinilaca i utvrđivanja elemenata ovog krivičnog djela.