Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDS-a

Miličević: Pojavila se informacijama da neće biti sjednice NSRS o razdruživanju s FBiH

Milan Miličević
Foto: SDS
Milan Miličević

Posebna sjednica Narodne skupštine RS je najavljena nakon kolegijuma NSRS na kojoj je usaglašen dnevni red za redovnu sjednicu, ali zvanično nije sazvana

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević rekao je da postoje informacije iz klubova poslanika u Narodnoj skupštini RS da najavljena posebna sjednica o odnosima sa Federacijom BiH neće biti održana.

-Po tim informacijama, to je povučeno iz redova Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Mislim da se radi o probnom balonu pred izbore – ocijenio je Miličević.

U ovom momentu, kako je dodao, najpovoljni okvir za Republiku Srpsku jeste Bosna i Hercegovine sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, garantovanih Dejtonom.

-Sve drugo je politički avanturizam – smatra Miličević.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS je najavljena nakon kolegijuma NSRS na kojoj je usaglašen dnevni red za redovnu sjednicu, ali zvanično nije sazvana.

Najavljena je sa jednom tačkom dnevnog reda odmah po završetku redovne sjednice čiji je nastavak u toku: Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima – prijedlog narodnih poslanika.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je vjerodostajan dokument koji se pojavio na jednom portalu koji tvrdi da se u predloženom dokumentu spominje razdruživanje, Stevandić je prošle srijede rekao da to ne može odgovoriti.

-Predlažem da to pitate gospodina Žunića koji će obrazložiti Informaciju na sjednici NSRS – kratko je rekao Stevandić.