Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Meteorolozi otkrili u kojem djelu BiH su danas moguće nepogode

Izvor: Bhmeteo
Ilustracija

Prijepodne sunčano i veoma toplo, poslijepodne kiša i pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, a u poslijepodnevnim satima naoblačenje sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, te mogućim lokalnim nepogodama.

U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano i veoma toplo, a poslijepodne se na sjeverozapadu očekuje naoblačenje uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će zahvatiti sjeverne krajeve i premještaće se ka istoku.

Grad moguć u široj regiji oko Save

Moguće su lokalne nepogode uz jak do olujni vjetar, jače padavine u kratkom periodu i mjestimičnu pojavu grada biće najizraženije u široj regiji oko Save, dok na jugu i jugoistoku ostaje suho do kraja dana.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južni i jugozapadni, poslije podne u skretanju na sjeverozapadni, a na sjeveru u poslijepodnevnim i večernjim satima prolazno jak do olujni udari.

Dnevna temperatura zraka biće od 30 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih, dok se u večernjim satima očekuje pad temperature od sjeverozapada.

Prognoza vremena za naredne dane

U srijedu u Bosni i Hercegovinim malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.