Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

kiša oblačno
Foto: Fena
Ilustracija

Nestabilno vrijeme i narednih dana

U većem dijelu Bosne i Hercegovine, danas će preovladavati sunčano vrijeme, uz umjeren porast naoblake tokom dana.

Po kotlinama centralne i istočne Bosne, prije podne magla ili niska naoblaka, a poslije podne i tokom noći se očekuju kiša, pljuskovi i slaba grmljavina širom zemlje. U centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab u Bosni, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatuta od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Nedjelja

Za nedjelju, 11. juna, prognozirano je pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujičnih poplava. Vjetar slab, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Ponedjeljak

U ponedjeljak, 12. juna, bit će pretežno oblačno vrijeme, s kišom i pljuskovima. Lokalno, jači pljuskovi će biti na istoku, jugoistoku Bosne i na jugoistoku Hercegovine. U Hercegovini se očekuje grmljavina. Tokom dana će padavine prestati i razvedrit će u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 22 do 28 stepeni.

Utorak

Za utorak, 13. juna, prognozirano je pretežmo sunčano vrijeme u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Prijepodne, po kotlinama centralne i istočne Bosne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

Srijeda

Pretežno sunčano vrijeme, uz umjeren porast naoblake tokom dana, prognozirano je za srijedu, 14. juna, kada su poslijepodne najavljeni pljuskovi i grmljavina na sjeveru Hercegovine, u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Bosni, uglavnom istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.