Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MESS ipak održao Frljićevu predstavu, Konakovića naljutili organizatori

mess_predstava_nasilje

Predstava “Naše nasilje i vaše nasilje” reditelja Olivera Frljića, uprkos zabranama i tenzijama koje su je danas obilježile, izvedena je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo, u okviru Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Izvedena je pred članovima žirija, učesnicima Evropske teatarske konvencije, medijskim pokroviteljima i građanima koji su na vlastitu odgovornost prisustvovali izvedbi.

Predstava je održana pod jakim mjerama sigurnosti, u prisustvu osiguranja i policije koja je bila prisutna i na pozorišnom trgu.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom zvaničnom Facebook profilu komentarišući dešavanja oko predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje”, napisao je kako Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus.

“U Sarajevu je odigrana predstava koju je organizator zabranio sam sebi. Njenim sadržajem je uspio uznemiriti vjernike, a njenom zabranom one koji ovakve predstave smatraju društveno angažovanom umjetnošću. MUP i Tužilaštvo KS će istražiti prijetnje i pritiske, a Vlada Kantona Sarajevo i Skupština Kantona Sarajevo će analizirati rad organa i menadžmenta MESS-a”, poručuje premijer Konaković.