Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kukuljac osuđena na dvije godine i četiri mjeseca zbog prevare “kupaca”

opcinski-sud-sarajevo1

U Općinskom sudu Sarajevo (OSS) izrečena je presuda kojom je Ilda Kukuljac, direktorica “Natur parkett” d.o.o. Sarajevo, oglašena krivom za prevaru u privrednom poslovanju i osuđena na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, potvrđeno je Feni u ovom sudu.

Prema tužbenim navodima, okrivljena Kukuljac je od 27. novembra 2013. do 4. juna 2014. godine kao odgovorna osoba u svojstvu osnivača i direktorice privrednog društva “Natur parkett”, a radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, istakula na prodajnom objektu ove firme reklamu o rasprodaji parketa i podova uz navodni popust od 50 posto.

Okrivljena je uime društva, kao prodavac, dovodila kupce u zabludu, na način da je s njima sklapala kupoprodajne ugovore, obećavajući im kako će robu isporučiti u dogovorenom roku i tražeći od kupaca da unaprijed uplate novčani iznos u visini kupoprodajne cijene robe, obrazlažući to odobrenim popustom od 50 posto.

Prema inkriminacijama iz optužnog akta, kupcima koji su uplaćivali cjelokupan iznos roba nije isporučena, uz različite izgovore, a okrivljena je novac zadržala i koristila ga u druge svrhe. Na taj način Kukuljac je kupcima pričinila štetu, a za firmu pribavila imovinsku korist u iznosu od 113.600 KM.

Optužnica u ovom predmetu podignuta je u julu 2015. godine, a zbog krivičnih djela – prevara u privrednom poslovanju i krivotvorenje ili uništenje poslovnih knjiga ili isprava.