Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radev u posjeti bih

Krišto i bugarski predsjednik razgovarali o evropskim integracijama i regionalnoj saradnji

Foto: VMBiH

Posjeta predsjednika Bugarske potvrđuje prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Bugarske te doprinosi daljnjem jačanju partnerstva na evropskom putu

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto danas je u Sarajevu razgovarala s predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevom, tokom njegove službene posjete Bosni i Hercegovini.

Razmatrana su ključna pitanja evropskih integracija i regionalne saradnje, a Krišto je upoznala predsjednika Radeva s aktuelnim koracima koje Bosna i Hercegovina poduzima na evropskom putu.

Istakala je važnost provedbe reformi usmjerenih na jačanje demokratskih institucija, vladavine prava te ostvarivanje održivog ekonomskog rasta.

Radev je izrazio snažnu podršku evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, naglasivši da Bugarska ostaje predana pružanju podrške u provođenju ključnih reformi i postizanju punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

Posjeta predsjednika Bugarske potvrđuje prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Bugarske te doprinosi daljnjem jačanju partnerstva na evropskom putu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.