Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komentar almira terzića

Kriminalom i korupcijom u Srebrenici na najgori način vrijeđamo žrtve genocida

FIKRET_1

Kada se spomene da se kriminal i korupcija dešava u Sarajevu često se čuje da je onda to protiv države, patriotizma, a kada se pomene bilo šta u tom kontekstu vezano za Srebrenicu da se vrijeđaju žrtve

Jučerašnja velika priča o nabavci jefitnih, transportnih respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM kojeg je objavio Fokus.ba odjeknula je u BiH, a samim tim izazvala i mnogobrojne reakcije. Naravno različite. Dok jedni glasno i jasno osuđuju ovaj očiti višemilionski kriminal, pojedinci ovo vide kao “još jedan napad na državu i Bošnjake”.

Na ovo je reagovao novinar i politički analitičar Almir Terzić. Njegov kratak komentar kojeg je napisao za naš portal prenosimo u cjelosti.

“Kada se govori i piše o kriminalu i korupciji i pomene ime Dodika nerijetko se čuje aplauz, kada se to isto radi za Čovića opet aplauz. Kada se spomene da se kriminal i korupcija dešava u Sarajevu često se čuje da je onda to protiv države, patriotizma, a kada se pomene bilo šta u tom kontekstu vezano za Srebrenicu da se vrijeđaju žrtve.

Pa, zar kriminalom i korupcijom u Srebrenici na najgori način ne vrijeđamo preko 8.000 žrtava, zar kriminalom i korupcijom u Sarajevu na najbrutalniji način ne vrijeđamo 1.601 ubijeno dijete, Markale I i II, Vase Miskina… Onaj ko je u kriminalu i korupciji za mene čini novi zločin prema svim žrtvama i u Srebrenici i Sarajevu i svuda”, napisao je Terzić.