Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mašinerija palog režima"

Konaković: “Dodik je sada u goroj situaciji nego je ikad u životu bio”

Foto: FENA

Pozivamo lidere stranaka koje nas napadaju da javno pred ljudima razgovaraju sa nama o stvarima za koje nas napadaju. U vašim medijima, pred kamerama ili kako god žele – rekao je, među ostalim, Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković danas je na pres-konferenciji lidera Trojke (Narod i pravda, SDPBiH i Naša stranka) u Sarajevu rekao da nekoliko intenziviranih, pripremljenih i osmišljenih kampanja laži ovih dana dominira u BiH.

Osmišljena kampanja laži

Osmišljeni koncept počinje u Neumu kada smo nakon pregovora u kojima smo pokušali doći do nekih rješenja imali jednu izjavu predsjednika SDA kako smo bili konstruktivni i tražili zajednička rješenja. Bio sam prijatno iznenađen sve dok on nije došao kući i sutra na televiziji krenuo sa kampanjom kako smo nešto izdali, predali HDZ-u i ta kampanja traje i danas i vrijeme je da argumentima razbijemo te laži – naveo je Konaković.

Dodao je da je predsjednik SDA u Neumu rekao „suhu istinu“ kako je 2022. SDA u Vladi FBiH i Vijeću ministara imala manje pozicija od HDZ-a. Prema Konakovićevim riječima, u Vijeću ministara BiH imali su po tri ministaratva SDA sa partnerima i HDZ, a SNSD četiri, a danas je situacija da Trojka ima četiri, a HDZ i SNSD po tri. U Vladi FBiH, kako je dodao, danas sam SDP ima više ministara od HDZ-a.

Bivši KOS-ovci, obavještajci, koji su ovaj sistem i prije razarali sijući laži i danas to isto rade, a mašinerija palog režima se time služi – naveo je Konaković.

Naveo je i da su često bili meta napada jer se konstantno spominje da su spremni usvojiti Izborni zakon “po mjeri Dragana Čovića” .

Nikada i nigdje nismo razgovarali da se donosi Izborni zakon po Čovićevom modelu – istakao je Konaković.

Poziv liderima

Dodao je da su usvojena dva rekordno velika budžeta na nivou države kojima su obezbjeđeni bolji uslovi za pripadnike državnih agencija, uključujući i primanja novih članova Granične policije.

-Spočitavan nam je smanjen budžet Ministarstva odbrane i Granične policije, a danas primamo nove ljude – dodao je Konaković, napominjhući da je jedini problem to što nisu najbolje iskomunicirali anomalije koje su zatekli kada su preuzeli vlast

Poručio je da je predsjednik RS Milorad Dodik “sada u goroj situaciji nego je ikada u životu bio”.

Pozivamo lidere stranaka koje nas napadaju da javno pred ljudima razgovaraju sa nama o stvarima za koje nas napadaju. U vašim medijima, pred kamerama ili kako god žele – rekao je, među ostalim, Konaković.