Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadrovska rješenja

Koga je Vlada FBiH razriješila i imenovala u Razvojnoj banci, Autocestama, Poreznoj upravi…

nermin niksic
Foto: Fena

Danas je doneseno Rješenje o izmjeni i dopuni Rješenja o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH donijela je Rješenje o razrješenju i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora ustanova socijalne zaštite Federacije BiH. Ovim rješenjem razrješavaju se dužnosti privremeno imenovani predsjednik i članovi Nadzornog odbora u ustanovama socijalne zaštite Federacije BiH. Također, privremeno se imenuju predsjednik i članovi ovog nadzornog odbora do okončanja natječajne procedure, a najviše do tri mjeseca u sastavu Šahim Kahrimanović (predsjednik), te Miroslav Grubišić, Tomislav Martinović, Amir Softić i Nikola Papac (članovi).

Donesena su i rješenja o razrješenju i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog i Upravnog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja. U Nadzorni odbor ovog instituta na period do okončanja postupka konačnog imenovanja, a najviše tri mjeseca, privremeno se imenuju Nihad Omerović za predsjednika, te Nihad Kukavica i Vlatka Martinović za članove.

U Upravni odbor Instituta na period do okončanja postupka konačnog imenovanja, a najviše tri mjeseca, privremeno se imenuju Damir Husić (predsjednik), Maja Bjelan Karičić, Edim Šator, Nikica Bubalo i Ronald Jarak (članovi). Ovim rješenjima razrješavaju se dužnosti dosadašnji predsjednik i članovi Nadzornog i Upravnog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu suglasnost da se za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca, imenuju Zoran Zeljko za v.d. predsjednika, te Mirsada Kadribašić, Admir Softić, Mario Gadžić, Safet Sinanović, Igor Živko i Muris Junuzović za v.d. članove. Prije toga data je prethodna suglasnost Skupštini Razvojne banke FBiH za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora, zbog isteka mandata.

Danas je doneseno Rješenje o izmjeni i dopuni Rješenja o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije BiH, te se za članove ovog tima imenuju Jasenko Muharemagić (predsjednik), te Marica Bulić, Fadil Mandal, Ivana Prvulović, Munib Isaković, Emir Bašić, Amel Topalović, Damir Šapina i Dijana Smailagić (članovi).

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju članova Uprave ovog društva na period od četiri godine, i to Denisa Lasića za direktora, Kristijana Milasa za izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove, Mirka Rogića za izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, Asmira Dževlana za izvršnog direktora za projektiranje i građenje, te Mirnese Agić za izvršnog direktora za opće, pravne i kadrovske poslove. Prije toga data je prethodna suglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje Odluke o razrješenju vršitelja dužnosti članova Uprave ovog društva, radi završene natječaje procedure.

Danas je doneseno i Rješenje kojim se rukovoditelj Kantonalnog poreznog ureda Tuzla – pomoćnik direktora Admir Omerbašić ovlašćuje da organizira sve poslove iz nadležnosti radnog mjesta direktora Porezne uprave Federacije BiH i potpisuje sve akte iz nadležnosti ovog radnog mjesta, do imenovanja direktora. Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju direktora Porezne uprave Federacije BiH radi isteka mandata.