Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko se sve prijavio za izgradnju novih dionica na Koridoru 5c?

koridor 5c

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar otvorilo je ponude za izgradnju i pružanje usluga nadzora nad izgradnjom za tri poddionice autoceste na Koridoru 5c, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o dionici Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj, zatim dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići i dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica.

Rok za dostavljanje ponuda je istekao juče, a ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj predale su tri firme i tri konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Italije, Austrije i Turske.

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići predale su tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Turske.

Ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom pomenutih lotova predale su dvije kompanije iz Francuske i Španije.

Za izgradnju dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica ponude su predale tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Turske, Azerbejdžana i Grčke.

Također, prije nekoliko dana otvorene su i ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica, a ponude su predala dva konzorcija u kojem se nalaze četiri firme iz BiH, Francuske i Slovenije.