Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamere sve snimile: Zatražene informacije o napadu na Željka Vulića

BiH

vulic-3

Poslanički Klub Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS-a uputio je danas poslaničko pitanje u kojem od entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova traži informacije povodom slučaja premlaćivanja Željka Vulića iz Banje Luke.

Vulić je, 22.oktobra 2017., napadnut i brutalno pretučen u večernjim satima, kod jednog supermarketa u krugu „Čajevca“ pred mnogim očevicima, a incident su zabilježile i brojne sigurnosne kamere, saopćeno je danas iz PDP-a.

Iako je prošlo već šest mjeseci od ovog događaja, MUP RS-a nije, kako navode, uspio da utvrdi identitet počinioca, te je stoga Klub poslanika PDP-a zatražio od tog resora entitetske vlade da javnosti objasni da li je istraga završena i u kojoj je fazi, da li su identifikovani napadači i da li napad ima veze s imovinsko-pravnim problemima porodice Vulić u vezi s njihovim zemljištem u Banjoj Luci?

Podsjećaju da je Željko Vulić žrtva „pravnog nasilja i strahovitog pritiska vlasti, kome je nepravedno i protivzakonito uzurpirana imovina na zemljištu koje se nalazi u nekadašnjem parku pored Narodne skupštie RS-a“.

Vulić je u bio i u sporu s vlasnikom „Grand trade“ u Banjoj Luci Milom Radišićem.