Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U BiH narednih dana sunčano uz malu oblačnost, dnevne temperature do 25 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac 3; Livno 7; Bijeljina, Bjelašnica 8; Srebrenica 9; Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Tuzla 10; Sanski Most, Zenica 11; Gradačac, Prijedor 12; Mostar, Trebinje 13; Neum 18 stepeni Celzijusa.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 6 hPa je viši od normalog i lagano raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 18 do 25 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz promjenljivu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 25 stepeni.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku zemlje oblačno uz djelimično smanjenje oblačnosti poslijepodne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni.

U srijedu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku zemlje oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 25 stepeni.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će u četvrtak. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.