Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

oblacno(15)

U Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne jutros je sunčano, a u ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo i Kupres 8, Bugojno 9, Jajce, Sarajevo i Sokolac 10, Livno 11, Bihać, Srebrenica i Zenica 12, Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 14, Prijedor i Zvornik 15, Bijeljina i Doboj 16, Gradačac i Grude 17, Neum i Trebinje 18, Mostar i Čapljina 20 stepeni.

Atmosferski pritiisak u Sarajevu iznosio je 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Hercegovini bit će pretežno sunčano. U Bosni umjereno, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u Bosni mjestimično sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć kratkotrajan pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.