Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako su i kome članovi Predsjendištva BiH poželjeli sreću u 2024. godini

Sjednica Predsjednistva Bosne i Hercegovine
Foto: Pixsell
Sjednica Predsjednistva Bosne i Hercegovine

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom nastupajuće 2024. godine, uputila je čestitku, ali, samo građanima bh. entiteta Republika Srpska

Bosna i Hercegovina ispraća još jednu godinu. Njeni političari, sudeći po primjeru iz Predsjedništva BiH, ne mogu se usaglasiti ni oko obične novogodišnje čestitke građanima.

Novu su godinu čestitali članovi trojnog Predsjedništva BiH. Pročitajte šta su svaki od njih, Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović poželjeli građanima.

Komšić: Dragi Bosanci i Hercegovci…

Poštovani Bosanci i Hercegovci, uoči dolaska Nove godine želim vam uputiti najtoplije i najiskrenije želje za blagostanjem, srećom i uspjehom”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Pri kraju smo jednog izazovnog perioda, perioda koji je na svjetskoj sceni obilježen događajima za koje nismo vjerovali da se mogu ponoviti. Ideologija fašizma, podjele i ratovi, koji su rezultirali velikim brojem nevinih žrtava, čine svjetsku svakodnevnicu. Nažalost, sve ukazuje na to da period koji je pred nama također neće biti lak”, naveo je Komšić.

“Bez obzira na sve izazove sa kojima se i mi u Bosni i Hercegovini susrećemo, te na refleksiju svjetskih dešavanja na okruženje u kojem živimo, vjerujem u našu snagu i zajedništvo koje nas je uvijek izdiglo iz teških trenutaka”.

“Ujedinjeni kao jedna zajednica možemo prevazići sve izazove i ostvariti svoje ciljeve. To smo dokazali više puta. Dragi građani, ne zaboravite da je upravo snaga zajedništva iznad svih prepreka. Ohrabrujem vas da podržite jedni druge, da njegujemo međusobno razumijevanje i solidarnost. Neka optimizam bude naš vodič, a solidarnost naše oružje. Uspjehe koje postignemo kao zajednica našu domovinu i svakog člana našeg društva činit će jačim”, dodao je Komšić.

Građanima je poručio da budu zahvalni na svakom trenutku.

“Nova godina neka bude vrijeme za nove početke, da ostavimo iza nas sve što nas tišti, da krenemo naprijed hrabro. Želim vam, dragi Bosanci i Hercegovci, obilje zdravlja, ljubavi, radosti i mira u vašim domovima, te da nova 2024. godina našem društvu donese nadu, pozitivne promjene, prosperitet i bolje prilike za sve”, zaključio je Komšić.

Bećirović: Tuđe nećemo, našu domovinu ne damo

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, povodom nastupajuće 2024. godine, uputio je čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

„Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine u zemlji i inozemstvu, Vama i vašim najbližim želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh u 2024. godini. Hvala vam za sve što ste učinili i činite za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najveća snaga naše domovine.

Nastavimo zajedno osmišljeno i uporno raditi kako bi se Bosna i Hercegovina kretala naprijed. Samo naprijed!

Država je važnija od bilo koje stranke, grupe ili pojedinca. To moramo još snažnije ponavljati u vremenu koje dolazi.

Nastavimo još odlučnije borbu za snažniju Bosnu i Hercegovinu. Euroatlantska Bosna i Hercegovina nema ozbiljnu alternativu. Mjesto naše države je u EU i NATO-u.

Otvarajmo nove horizonte i gradimo optimizam. Optimizam možemo graditi i na primjerima brojnih uspješnih pojedinaca i kolektiva. Uprkos svim iskušenjima i preprekama koračajmo naprijed ispunjeni optimizmom. Bez obzira gdje bili, ne zaboravimo, domovina je samo jedna.

Živjela naša nepokoriva Bosna i Hercegovina!

Tuđe nećemo, našu domovinu ne damo! Sretno u 2024. godini!“, poručio je Bećirović.

Cvijanović sreću želi samo građanima RS

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom nastupajuće 2024. godine, uputila je čestitku, ali, samo građanima bh. entiteta Republika Srpska.

“Svim građanima Republike Srpske želim sretnu i uspješnu Novu godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i sveukupni napredak. U protekloj godini, vođeni odgovornom i mudrom politikom, u interesu i na dobrobit svih građana, prebrodili smo mnoge ekonomske i političke teškoće i ostvarili značajan napredak na mnogim poljima”, navela je Cvijanović.

U nastavku je poručila da će doprinijeti “daljem jačanju institucija RS-a”.

“Upravo zato, uvjerena sam da ćemo i u narednoj godini, sa još više samopouzdanja, odgovoriti svim izazovima na adekvatan način, doprinoseći tako dodatnom jačanju Republike Srpske i njenih institucija. Sretna Nova godina”, navodi se u čestitki Cvijanović.