Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razgovor u sarajevu

Jurišić s izvršnim direktorom Svjetske banke: Veoma dobro poznaje stanje u BiH

jurisic rhuggenaath
FOTO: Fena
Duška Jurišić i Eugen Rhuggenaath

Bio je je to prvi put od nastanka da ova organizacija učestvuje u finansiranju obnove jednog kulturno-istorijskog spomenika

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Duška Jurišić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom Svjetske banke Eugene Rhuggenaathom, koji je zadužen za 13 država među kojima je i Bosna i Hercegovina.

– Veoma je dobro njegovo poznavanje stanja i potreba u Bosni i Hercegovini. Svjetska banka je imala jednu od najznačajnijih uloga u obnovi Starog mosta. Bio je je to prvi put od nastanka da ova organizacija učestvuje u finansiranju obnove jednog kulturno-istorijskog spomenika – objavila je Jurišić na svom Facebook profilu.

Skrenula sam mu pažnju, dodala je ona, da bi njegovo posredovanje bilo dragocjeno u obnovi mostova među ljudima u našem Mostaru.

– Nije to posao izvršnog direktora Svjetske banke, ali bez dijaloga nema ni zajedničkog života, ni izgradnje objekata, u kojima bi se okupljali da razgovaramo i o onome o čemu se ne slažemo – navela je Jurišić.

Dodala je da su razgovarali i o vrlo teškom stanju u zdravstvu u FBiH, primarno o nedostatku lijekova za onkološke pacijente.