Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme u jajcu

Jedan dio BiH rashladio pljusak: Ovo je prizor s Velikog Plivskog jezera

Foto: Petar Jokanović/Jajce Online

Sutra u našoj zemlji sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni i istočnim područjima Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

Temperature iz dana u dan rastu, Mostar danas najtopliji sa skoro 41°C (u hladu), javlja BHmeteo.

Dominira sunčano vrijeme ali uz rijeđu pojavu pljuskova sa grmljavinom

Jedan takav pljusak sa grmljavinom danas je zahvatio područje Jajca. Ovo je zabilježen udar groma na Velikom Plivskom jezeru.

Sutra u našoj zemlji sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni i istočnim područjima Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne slab do umjeren jugozapadni, a ostatku zemlje slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 39, na jugu do 41 °C.

U Sarajevu sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 36 °C.

Na podjednaku vrućinu, lokalno čak i izraženiju, valja nam se prilagoditi u narednih sedam do deset dana, do kada će u Bosnu i Hercegovinu i dalje pristizati topao zrak sa sjevera Afrike.