Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Izbor “Nezavisnih novina”: Željka Cvijanović, ličnost 2018. godine

20181214_2_33939766_39909242_Web (1)

Na večerašnjoj svečanosti “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja” dodijeljena su priznanja za najbolje ministre po izboru čitalaca koji su najviše glasova dali Vesku Drljači, Alenu Šeraniću i Josipu Grubeši

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske proglašena je za ličnost godine u izboru “Nezavisnih novina” na manifestaciji “Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja” održanoj večeras u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Priznanje joj je uručio prošlogodišnji dobitnik ove nagrade Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“Hvala za ovo priznanje, na ovaj način se ublažava nepravda koju sam često osjećala jer sam kao javna ličnost navikla da budem stalno na udaru”, rekla je Cvijanović i dodala da joj mnogo znači ovo veliko priznanje.

Proglašeni su i najbolji ministri u entitetskim vladama i Savjetu ministara BiH, koje su izbirali čitaoci “Nezavisnih”.

Za najboljeg ministra u godini na izmaku u Vladi FBiH čitaoci su izabrali Veska Drljaču, ministra rada i socijalne politike FBiH, a najboljim ministrom u Vladi RS proglašen je Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije, dok je najbolji u Savjetu ministara BiH – Josip Grubeša, ministar pravde.

“Biti ministar u BiH nije uoće lako, a biti ministar pravde nosi posebnu dimenziju. Mi u BiH imamo tri istine i tri pravde i na nama je da tražimo kompromisno rješenje. Hrvatski narod u BiH trpi veliku nepravdu, još uvijek se borimo za jednakopravnost”, istakao je on nakon primanja nagrade.

Priznanje za podvig godine, pod nazivom “Jelena Trikić – Majka Hrabrost”, uređivački kolegijum “Nezavisnih novina” dodjelio je Petru Lakiću, Vladimiru Vidiću i Mirku Galiću iz Mrkonjić Grada koji su na jezeru Đol spasili iz vode Hanu Omić (13) iz Jezera koja je bila bez svijesti. Dodjeli priznanja prisustvovala i Hana Omić, kojoj su njeni spasioci poklonili 2.000 KM novčane nagrade koju su primili večeras.

Za izuzetne poslovne uspjehe nagrada privrednik godine pripala je Dejanu Ljevnaiću, direktoru “Olimpijskog centra Jahorina”.

Novinarsku nagradu “Nikola Guzijan” urednički kolegijum “Nezavisnih novina” ove godine dodijelio je novinaru “Večernjeg lista” Zoranu Krešiću, koji kao svoj najveći uspjeh ističe činjenicu da 20 godina uspijeva da radi ono što najviše voli – bude novinar.

“Svih ovih godina trudili smo se da naši izbori budu što bolji, i znali smo da ne možemo da zadovoljimo sve ukuse, ali uvijek smo ih birali sa najvećom odgovornošću i dobrom namjerom. Iako od 2016. godine nosi naziv In memoriam Željko Kopanja u znak sjećanja na našeg osnivača, pokušavamo, a nadamo se da u tome i uspijevamo, da očuvamo živom njegovu ideju da završimo godinu porukama optimizma i dijaloga, lišenu svakog senzacionalizma”, rekla je Sandra Gojković – Arbutina, glavni i odgovorni urednik “Nezavisnih novina”.

Osim Radojičića, u prethodnim godinama priznanje “Ličnost godine” dobili su i Džonatan Mur, Ćamil Duraković, Dragan Čović, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Novak Đoković, Ivo Josipović, Tanja Fajon, Sulejman Tihić, Miroslav Lajčak, Milorad Dodik, Rafi Gregorijan, Mirsada Prašo i Kliford Bond.

Večerašnjoj svečanosti prisustvovale su brojne javne ličnosti iz političkog i javnog života BiH, predstavnici diplomatskog kora, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH.