Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emotivna objava

Ispovijest Selme: “Moju Hanu je bujica kamenja i stijena nosila skoro do jezera, izgubila je bebu…”

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

To što je ona preživjela, to je samo Božije čudo i ništa drugo. Hvala Gospodaru svih svjetova, preživjeli su svi, uz ogroman gubitak, ali živi su

Katastrofalne poplave pogodile su Bosnu i Hercegovinu prije dva dana, a najteže je pogođena Jablanica.
Hanu Maslo, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, iz Donje Jablanice vodena bujica je nosila stotinama metara.

Cijelu priču na svom Facebook profilu napisala je njena sestra Selma Hujdur.

“Kao što mnogi već znaju, moja sestra Hana (Hanadi) Maslo i njena porodica su, nažalost, ostali bez svega. Bujica je odnijela njihovu kuću dok su oni bili unutra, odnijela je sve što su imali. Moju Hanu je bujica kamenja i stijena nosila skoro do jezera, trudnu. Hana je bila u osmom mjesecu trudnoće i izgubila je svoju bebu”, navela je i nastavila:

“To što je ona preživjela, to je samo Božije čudo i ništa drugo. Hvala Gospodaru svih svjetova, preživjeli su svi, uz ogroman gubitak, ali živi su. Trenutno su Hana i njen muž hospitalizivani na RMC Safet Mujić u Mostaru. Ovim putem želim da se obratim svima koji su u mogućnosti da pomognu mojoj sestri i njezinoj porodici kako bi svi, nakon ove katastrofe i nakon oporavka, mogli započeti život sa normalnim uslovima, koliko je to moguće”.

Navela je i kako poziva sve prijatelje i poznanike da pomognu svim ljudima.

“Također, pozivam sve svoje prijatelje, poznanike i one koji ovo vide da pomognu organizaciju Pomozi.ba i druge provjerene organizacije koje su u ovom trenutku ruka spasa za naš narod pogođen ovom ogromnom tragedijom.

Molim Allaha da porodicama pogođenim nesrećom podari sabur i snagu, da im nadoknadi njihove gubitke i umiri srca, a poginulim da podari Džennetska prostranstva”, kazala je u svojoj Facebook objavi.