Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Ima li kraja toplotnom valu: Evo kada i gdje u BiH su najavljene padavine i osvježenje

ljeto vrijeme toplo vrucina
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U utorak u Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuju na krajnjem sjeverozapadu zemlje, a poslije podne i dio večeri širom zemlje

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, puhat će slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeveni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Prognoza za naredne dane

U utorak u Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuju na krajnjem sjeverozapadu zemlje, a poslije podne i dio večeri širom zemlje. U Hercegovini na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.