Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Resursa ima napretek

Hurtić u kampanji Jerinića? Državni ministar boravi često u Doboju, gdje je i na listi

Foto: Arhiv

Jerinić (SNSD) je opet kandidat za gradonačelnika, a i državni ministar Hurtić je na listi za Skupštinu Doboja. Realizacija projekata Ministarstva baš u izbornoj kampanji

Državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, inače predsjednik stranke BH Zeleni, prije dva dana je boravio u Doboju gdje je zajedno sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem (SNSD) presjekao vrpcu za novo dječije igralište u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Grapskoj.

Danas je, prema zvaničnoj najavi, opet u Doboju i to u kabinetu Jerinića, gdje će, kako je najavljeno, potpisati Sporazum o saradnji na realizaciji projekata koji su prethodno odobreni.

Hurtic i Jerinić u sredini na prekjučerašnjem presijecanju vrpce u Doboju

Dakle u dva dana, i to baš tokom trajanja izborne kampanje za lokalne izbore, a na kojima je Jerinić opet kandidat za gradonačelnika Doboja, Hurtić je iskoristi resurse državnog ministarstva, a svakako i sredstva da bude u Doboju. I to ne uz bilo koga, već uz Jerinića kojeg već duže politički podržava.

Zanimljivo, i sam Hurtić, dakle državni ministar, predvodi listu dvije političke stranke BH Zeleni i SDA za Skupštinu Grada Doboja!

Iako je Ministarstvo na čijem čelu je Hurtić jedan od subjekata koji finansijski podržava navedene projekte, ipak se s pravom postavlja pitanje tempiranja ova događaja u jeku same izborne kampanje, a u kojoj su oba spomenuta funkcionera kandidati na ovim lokalnim izborima. Posebno kada je riječ o državnom ministru koji za ove svrhe koristi resurse Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Foto: RTV Doboj
Hurtić je i 2020. podržao Jerinića za gradonačelnika

Hurtić je Jeriniću kao kandidatu za gradonačelnika Doboja podršku pružio i na izborima 2020. godine. Od tada se do danas s njim susreo nebrojeno puta, a posebno i kao državni ministar. U junu ove godine Jerinić je Hurtiću uručio i prigodnu plaketu u znak zahvalnosti.

Foto: Screenshot
Jerinić uručio Hurtiću plaketu

Fokus je službenim putem poslao upit Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice koji su o tome koji su resursi korišteni kod ovih putovanja ministra, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga naknadno ukoliko ga dobijem.