Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

politička transformacija

HDZ naveo kako je Božo Stjepić izašao iz te stranke i završio kao kandidat SDA

Foto: Društvene mreže

Stjepić se, podsjetimo, 2020. godine našao na izbornoj listi HDZ-a za Gradsko vijeće Tuzle, da bi četiri godine kasnije bio kandidat – SDA

Predizborna kampanja za lokalne izbore u BiH se zahuktava, a dosadašnje njeno prvo ime je sigurno Božo Stjepić.

Stjepić se, podsjetimo, 2020. godine našao na izbornoj listi HDZ-a za Gradsko vijeće Tuzle, da bi četiri godine kasnije bio kandidat – SDA.

Povodom ove “potpune političke transformacije” oglasio se i HDZ i naveo kako je Stjepić isključen iz stranke zbog kršenja statuta.

Kod Bože – muk

“Aktivnosti Gradskog odbora na formiranju liste upućivale su na činjenicu da će Božo Stjepić biti na listi HDZ BiH jer je u zadnjih nekoliko godina bio aktivan član i član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH. Budući da se pred sami istek roka za podnošenje listi Stjepić više nije javljao, bio je signal da se nešto događa. Naravno, da niko nije očekivao da će promijeniti stranačku orijentaciju, a pogotovo da će se naći na listi SDA”, naveli su iz tuzlanskog HDZ-a.

Tačan razlog Stjepićevog prelaska iz jedne u drugu nacionalnu stranku javnosti nije poznat, niti ga on želi obrazložiti.

Međutim, Stjepić je i dalje član Savjeta Mjesne zajednice Ljubače ispred HDZ-a. Naime, kako navode, u trenutnim okolnostima nemoguće izvršiti njegovu smjenu budući da takvu odluku donosi većina u Gradskom vijeće Tuzla.

“Gradski odbor HDZ BiH Tuzla bio je potpora idejama i aktivnostima koje je Božo Stjepić provodio proteklo vrijeme oko očuvanja kuglaškog kluba u kojem je jedno vrijeme bio na čelu, aktivnostima u samim Ljubačama kao i drugim sferama koje su se događale. Iz tog razloga nam je teško shvatiti ovakav potez, ali uvažavamo politički odabir svakog pojedinca. Naravno, da ovakav čin Bože Stjepića ima svoju pozadinu, ali to ostavljamo njemu da pojasni javnosti”, kažu u tuzlanskom HDZ-u.