Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihamk

Gužve na graničnim prijelazima: Duge kolone vozila na izlazima iz BiH

Foto: BIHAMK

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška

Zbog radova na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1, saobraćaj je obustavljen do 08.00 sati. Obustava saobraćaja bit će na snazi i u ponedjeljak 26.8.2024. godine od 08.00 sati do utorka 27.8.2024. godine do 08.00 sati. U međuvremenu se saobraća se usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su od 8 do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Olovo – Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Čekanja na graničnim prijelazima podložna su čestim izmjenama, saopćio je BIHAMK.