Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Solidarnost i humanost

Građani Bihaća prikupili pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama

Foto: FENA

Građani su pozvani da pokažu solidarnost i humanost u ovim teškim trenucima za mnoge porodice širom BiH.

Od danas, u prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Bihaću, u periodu od 10.00 do 17.00 sati, organizovano je prikupljanje pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama u Bosni i Hercegovini.

Građani Unsko-sanskog kantona, ali i šire, pozvani su da se uključe i doniraju neophodne stvari za one koji su u ovom trenutku najviše pogođeni prirodnom nepogodom, a već je jedan kontigent pomoći iz Bihaća otišao u poplavljena područja.

Akcija se nastavlja i narednih dana. Donacije koje su trenutno najpotrebnije uključuju flaširanu vodu, suhu hranu u vidu konzervi i vakum pakovanja, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju.

Pomozi.ba timovi su već prisutni na terenu u poplavljenim područjima, gdje koordiniraju distribuciju pomoći prema potrebama stanovništva. Uzimajući u obzir ozbiljnost situacije, svaki prilog, ma koliko mali bio, može napraviti razliku.

poplave-bihac-fena-1

Pored fizičkih donacija, svi koji žele pomoći mogu to učiniti i putem telefonskog broja 17039. Pozivom na ovaj broj donira se 2 KM, što direktno doprinosi naporima u pružanju pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu uslijed poplava.

Građani su pozvani da pokažu solidarnost i humanost u ovim teškim trenucima za mnoge porodice širom BiH.