Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Gnjilo vrijeme po jugovini: Jesen će se ponovo zamijeniti sa proljećem

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Toplija garderoba i dalje će skupljati prašinu u ormaru

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći.

Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 26 stepeni.

Još ništa od zahlađenja

Toplija garderoba i dalje će skupljati prašinu u ormaru, javlja BHmeteo. Južina se nastavlja do kraja oktobra uz neuobičajno toplo vrijeme.

U sklopu serije ciklona koje nas očekuju u nastavku ove sedmice za očekivati je često prisustvo oblaka, povremeno kišu i pojačan južni vjetar. Ukratko gnjilo vrijeme po jugovini.

Danas postepen porast naoblake u toku dana. U večernjim satima i u noći na srijedu eto i padavina koje će najprije zahvatati dijelove zapadne Bosne i Hercegovinu, a u noći na srijedu i tokom srijede prolazno i veći dio ostatka zemlje. Uz kišu lokalno može i zagrmjeti i za to najveća šansa postoji u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Srijeda će nam tako prirediti više proljetno nego jesenje vrijeme. Pretežno oblačno, lokalno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom a tu su i sunčani intervali ponajviše u sjevernom pojasu zemlje.

Toplija garderoba idalje će skupljati prašinu u ormaru. Južina se nastavlja do kraja oktobra uz neuobicajno toplo…

Posted by BHMETEO.ba on Monday, October 23, 2023

U četvrtak izražena južina, u večernjim satima i noći na petak posvuda će zapuhati jak, na udare i olujan jugo. To sluti talas obilne kiše koji nas očekuje u petak.

Dnevne temperature narednih dana od 17 do 23 stepena, na sjeveru i sjeveroistoku do 28. I jutra ostaju znatno toplija od prosjeka bez naznaka za mraz i niske temperature.

Prognoza za naredne dane

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Poslije podne u većem dijelu Bosne prestanak padavina. Intezivnije padavine u Hercegovini i na juguzapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ranim jutarnjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 °C.

U petak pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, prije podne na momente i jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 °C.