Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Glavna rasprava u disciplinskom postupku protiv sutkinje Stanojević zakazana za 15. oktobar

sud bih sudnica
Foto: BIRN

Ured disciplinskog tužioca i tužena će svoje dokaze provesti na ročištu zakazanom za 15. oktobar, a predsjedavajuća Komsije je zatražila od stranaka da isti dan iznesu i završne riječi

Glavna rasprava u disciplinskom postupku protiv Dragomirke Stanojević, sutkinje Okružnog suda u Banjoj Luci, zakazana je za 15. oktobar, odlučeno je na pripremnom ročištu.

Disciplinski tužilac Asmir Baćevac je, obrazlažući disciplinsku tužbu, naveo da Dragomirka Stanojević, nije tražila svoje izuzeće u radu na predmetu Okružnog suda u Banjoj Luci u kojem je stranka bila njen vanbračni suprug.

Baćevac je kazao da će po okončanju postupka Ured disciplinskog tužioca predložiti Disciplinskoj komisiji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća da utvrdi njenu odgovornost i adekvatno sankcioniše tuženu. Ured je za glavnu raspravu predložio izvođenje pet materijalnih dokaza, koje je Komisija prihvatila.

Tužena sutkinja Dragomirka Stanojević je u odgovoru na tužbu navela da ona nije bila predsjednica, nego članica sudskog vijeća, kao i da nije bila sutkinja izvjestiteljica, te je od Disciplinske komisije zatražila da to ima u vidu.

Ona je predložila saslušanje dvoje sudija Okružnog suda u Banjoj Luci koji su bili s njom u pomenutom vijeću, a Komisija je prihvatila njen prijedlog i donijela odluku da će biti saslušani putem videolinka.

Ured disciplinskog tužioca i tužena će svoje dokaze provesti na ročištu zakazanom za 15. oktobar, a predsjedavajuća Komsije je zatražila od stranaka da isti dan iznesu i završne riječi.