Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gasi se dnevna novina Faktor

faktor

U cilju prilagođavanja savremenim trendovima u oblasti izdavačke industrije, kao i koncentracije postojećih resursa na ostvarivanje što kvalitetnijeg medijskog proizvoda, Simurg Media  d.o.o. donijela je poslovnu odluku o obustavljanju izdavanja dnevnih novina Faktor od 19. novembra 2016. godine, te usmjeravanju svog budućeg poslovanja na digitalne medije, navodi se u saopćenju ove medijske kuće.

Kao što je javnosti poznato, početkom 2015. godine, Simurg Media je pokrenula dva medijska proizvoda, portal Faktor.ba i sedmični magazin Stav. Također, u novembru iste godine, kao dio portala, pojavile su se i dnevne novine Faktor.

«Iako je to bio rizičan i potez suprotan poslovnoj logici u izdavačkoj djelatnosti, jer su svi trendovi u svijetu ukazivali na pad prodatih tiraža štampanih medija, te istovremeno jačanje internet-portala, na pokretanje dnevnih novina odlučili smo se kako bi javnosti ponudili informaciju više o najaktuelnijim dešavanjima u svijetu i Bosni i Hercegovini, te ujedno još više promovirali brend portala», poručuju iz Simurg Medie i dodaju:

«Naša intencija je da u narednom periodu kvalitet našeg novinarskog tima usmjerimo upravo na razvoj portala Faktor.ba i cijenimo da bi paralelno održavanje i printanog izdanja bilo nauštrb kvaliteta kojem težimo i koji će, nadamo se, udovoljiti i zahtjevima javnosti i naših poslovnih partnera».