Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sporna fotografija

Fazlagić se oglasio: Izvinjavam se javnosti, bio je to nepromišljen potez

Foto: Instagram

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić Pašić se, prema aktuelnoj optužnici, tereti da je koristila službeni položaj te donosila nezakonite presude na osnovu fiktivnih dokumenata i lažnih isprava

Nakon što je smijenjen s pozicije savjetnika Željka Komšića u Predsjedništvu BiH, Muhamed Fazlagić se izvinuo javnosti.

Svjestan greške

Podsjećamo, odluka o smjeni dolazi nakon što je Fazlagić na društvenim mrežama objavio fotografiju s odbjeglom sutkinjom Lejlom Fazlagić, a koja se već osam godina nalazi u Hrvatskoj.

Fazlagić je, kaže, svjestan greške te je uputio poruku.

“To što je Lejla Fazlagić moja prva rodica, nije nikakvo opravdanje za moj nepromišljen potez. Moja greška nema nikakve veze sa Kabinetom člana Predsjedništva Željka Komšića. Moja greška je isključivo moja greška te sam stoga, iz moralnih razloga, odlučio podnijeti ostavku i zatražiti od gospodina Komšića da me razriješi. Kolegama iz kabineta, ali i cjelokupnoj javnosti u BiH se izvinjavam. Iz ove greške sam naučio mnogo, a nadam se da će ubuduće ostavke nakon ovakvih poteza postati praksa”, napisao je Fazlagić.

Aktuelna optužnica

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić Pašić se, prema aktuelnoj optužnici, tereti da je koristila službeni položaj te donosila nezakonite presude na osnovu fiktivnih dokumenata i lažnih isprava.

Navodi se da je tako omogućila sebi i bliskim ljudima iz optužnice da dođu u posjed ciljanih nekretnina na području Kantona Sarajevo.