Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Džan Hukelić osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva i izazivanja opće opasnosti

pucnjava sarajevo
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/ Arhiva

Optuženi se tereti da se 15. marta 2024. godine oko 12 sati i 30 minuta dovezao motorom u ulicu Kovači u općini Stari Grad, potom se zaustavio iza automobila u kojem je na mjestu vozača bio E.K., te iz pištolja ispalio najmanje šest hitaca u njegovom pravcu

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Džana Hukelića zbog krivičnog djela pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon izricanja presude, produžen mu je pritvor.

Optuženi se tereti da se 15. marta 2024. godine oko 12 sati i 30 minuta dovezao motorom u ulicu Kovači u općini Stari Grad, potom se zaustavio iza automobila u kojem je na mjestu vozača bio E.K., te iz pištolja ispalio najmanje šest hitaca u njegovom pravcu.

E.K. nije pogođen, ali su usljed djelovanja metalnih zrna ispaljenih iz pištolja nastupila oštećenja na automobilu i na zgradi Uprave Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Tako je optuženi izazvao i opasnost za život ljudi koji su se nalazili u ulici Kovači u tom trenutku.