Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đokić: Radnici se ne trebaju osjećati ugroženo novim zakonom

radnici

Lider Socijalističke partije Petar Đokić smatra da je novi zakon o radu znatno bolji od postojećeg, da je unaprijedio oblast rada i da brine o interesima radnika.

Đokić je naglasio da radnička prava nisu i neće biti ugrožena novim zakonom.

“Radnici ne treba da se osjećaju nimalo ugroženim, niti zapostavljenim zato što donosimo novi zakon”, rekao je Đokić sinoć u Dvorovima kod Bijeljine.

On je ukazao da su sve države u okruženju donijele novi zakon o radu.

“To moramo učiniti i mi. Ovaj zakon neophodan je Republici Srpskoj, s obzirom na to da je prethodni donesen prije 15 godina, a, u međuvremenu, se u našem društvu i u okruženju mnogo toga mijenjalo”, kaže Đokić.

On je izrazio žaljenje zbog toga što nije bilo moguće postići punu saglasnost svih socijalnih partnera – Saveza sindikata, poslodavaca i Vlade Srpske.

“Vlada je, međutim, pokušala sve, u dugim maratonskim razgovorima sa Sindikatom da ih pozove da dođu i budu dio priprema ovog zakona. Oni, nažalost, nisu u tome učestvovali, nisu dali doprinos koji su mogli i da se izbore, za neka, po njima, bolja rješenja od interesa za Sindikat i radnike”, rekao je Đokić sinoć novinarima u Bijeljini.

On je naglasio da su socijalisti, u svakom slučaju, vodili računa o svemu što su potrebe radnika.

“Neka radnici budu spokojni jer smo mi socijalisti u svom programu na prvo mjesto stavili rad i radnike. I ovim zakonom sigurno smo brinuli o njihovim interesima”, poručio je lider SP-a.