Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dogovorena nova Vlada FBiH: Ramo Isak ministar policije, SBiH i NES nisu na spisku?

Ramo Isak – zurnal (1)
Ramo Isak FOTO: Žurnal.info

Za ministra policije biti će imenovan Ramo Isak koji je izašao iz NES-a

U medijima se pojavio spisak novih kandidata za ministre u Vladi FBiH za koju su saglasnost dali predsjednica Lidija Bradara i potpredsjednik Igor Stojanović.

U Odluci o izmjeni Odluke o imenovanju Vlade FBiH navodi se da su novi kandidati za ministre: Ramo Isak (Ministarstvo unutrašnjih poslova), Vedran Lakić (Ministarstvo energije, rudarstva i industrije), Nedžad Lokmić (Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodiličkog rata), Nediljko Rimac (Ministarstvo zdravstva), Jasna Duraković (Ministarstvo nauke i kulture), Amir Hasičević (Ministarstvo trgovine) i Kemal Hrnjić (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva).

43ffe7bb-7648-48d0-883b-25196960d697

Prema ovom dopisu SBiH i NES su izgubili četiri ministarstva, umjesto njih HDZ 1990 dobit će jednog ministra, dok će za ministra policije biti imenovan Ramo Isak koji je izašao iz NES-a.

HDZ 1990 dobija Ministarstvo zdravstva, koje je u ranijoj raspodjeli pripadalo HDZ BiH.

Ovim je potvrđeno pisanje Fokusa o današnjem dogovoru. Prema njemu, većinu će uz Trojku, PDA, BHI-KF, te dva HDZ-a činiti i stranke sa hrvatskim predznakom HRS i HNP, kao i Pomak, te nekoliko nezavisnih zastupnika a jedan od njih je i Arnel Isak, koji je nedavno istupio iz NES-a. Arnel Isak je inače sin Rame Isaka.