Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

postizborne prepirke

Dodik za Trivićku rekao da je “betonirana i sahranjena”, danas mu je odgovorila

trivic dodik
Foto: Pixsell

Komentarisala je i izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika koji je naveo da je na izborima “Jelena Trivić betonirana i sahranjena

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić obratila se javnosti nakon izbora, komentarišući rezultate svoje stranke.

-Moram naglasiti da smo kao nova stranka kojoj su ovo prvi izbori postali parlamentarni u 20 lokalnih zajednica širom Republike Srpske što je značajan rezultat, ali daleko manje u broju glasova od onog što smo realno očekivali. U Banjoj Luci smo najmanje zadovoljni i radimo i dalje na analizi uzroka ovakvog rezultata, navela je Trivić.

Poruka Dodiku

Komentarisala je i izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika koji je naveo da je na izborima “Jelena Trivić betonirana i sahranjena.

-Meni je Milorad Dodik juče poručio da sam betonirana i sahranjena, a morat ću ga razočarati da i Narodni front i ja nastavljamo dalje, svom snagom protiv kriminalnih, koruptivnih i simbioznih politika.

Trivić je dalje navela kako nastavlja borbu protiv kriminala.

-Mi smo iznosili istinu, koja možda jedan dio građana nije baš zanimala, a nekom je bila prebrutalna. Ništa nismo rekli što je neistina. Кritikovali smo jednako obe strane, stablo korupcije Dodikovih firmi ne može biti nikako kritika samo Stanivukovića koji ga nije iznio, nego kritika samog Dodika i politike privatizovanog i zarobljenog društva.

Na reket pored raspale teniske arene okačili smo bilbord i Dodika i Drinića, što je opet bila kritika obje strane. U slučaju Izet Beganović „upirali smo prst“ i u SNSD i u PDP po tom slučaj.

Borba protiv korupcije i kriminala

Zašto i kako je politika simbioze i način političkog djelovanja Milorada Dodika, a koji je do srži usvojio Stanivuković postao ponovo prihvatljiv velikom broju Banjalučana, to je već za dublju analizu. Zašto i kako je politika simbioze pobijedila u Banjoj Luci također je za detaljnu analizu, navela je.

Na kraju je navela je temeljna politika njene stranke borba protiv kriminala i korupcije.

-Svakako, to ne znači da ćemo mi prestati da ukazujemo na kriminal i nezakonit rad, jer ako mi to prestanemo da radimo, skoro da neće biti nikog da o tome govori. Naša temeljna politika ostaje borba protiv kriminala i korupcije, koliko god bilo ljudi koji smatraju da je to ispravno, borićemo se za njih. Generalno, druga dva politička bloka imala su daleko daleko veće resurse od nas, i materijalne, i ljudske i medijske. Moram naglasiti i činjenicu, analizirajući rezultate širom Republike Srpske, da su kao nikad do sada, radile pare. Stranke koje su imale novac ušle su među narod i na razne načine kupovale naklonost građana. Mi nijedan glas nismo dobili na taj način niti ćemo ikad to početi raditi.