Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novac građana

Dodik za odlikovanja sada daje 120.486 KM, posao deveti put dobila jedna te ista firma

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Sparta Armour iz Banje Luke devet puta je pobijedila na tenderu, jer je devet puta bila jedini ponuđač

Milorad Dodik, ili preciznije ured predsjednika RS-a ponovo je proveo tender za famozna odlikovanja koja dodijeljuje svake godine.

Na portalu javnih nabavki, ali i na samoj stranici predsjednika RS-a objavljeno je da je za odlikovanja ponovo, deveti put zaredom, izabrana firma Sparta Armour iz Banje Luke. Ponovo je bila jedini ponuđač.

Sparta Armour svaki put podbjeđuje

Ova firma je od 2016. godine, praktično pretplaćena za posao odlikovanja. Na svakom tenderu od 2016. godine je pobjednik i na svakom tenderu je ujedno i jedini ponuđač. Ove godine, kako je objavljeno u odluci, porezni obveznici u RS-u će za Dodikova odlikovanja morati izdvojtii 102.980 KM (bez PDV-a), a s PDV-om riječ je o iznosu od 120.486 KM.

Prošle godine za ova odlikovanja, podatak je sa Portala javnih nabavki, izdvojeno je čak 199.990 KM.

Nedavna odluka za posao o odlikovanjima

Kako je objavila Dodikova služba, on je danas odlikovao predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

-Premijer Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske – obrazloženo je tokom današnje ceremonije odlikovanja, iako je Vučićević tek pola godine na funkciji.