Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetski predsjednik

Dodik teško izvrijeđao Konakovića zbog Severininog slučaja: “Srbija mu je opsesija”

dodik konakovic
FOTO: Pixsell
Dodik i Konaković

Dodik je u svom komentirasanju pjevačice prenio veoma uvredljivi stav svoje kćerke Gorice o Severini

Entitetski predsjednik Milorad Dodik putem društvenih mreža odgovorio je na izjave ministra vanjaskih poslova BiH Elmedina Konaković, povodom zadržavanja pjevačice Severine na srbijanskoj granici.

“Konaković sve više liči na estradnog menadžera, a sve manje na ozbiljnog političara. Ako je pjevačica Severina, koja je stekla slavu u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju,” kazao je Dodik.

U daljem svom izlaganju navodi da je Srbija za Konakovića “opsesija”.

“Razumijem da je za Konakovića Srbija opsesija, ali tu mu pomoći ne mogu. U svom očaju, Dino Konaković bi vjerovatno stao i na stranu Thompsona, samo zato što je riječ o nekome ko sije mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom, ‘Viruјen u te’.”

Dodik je u svom komentirasanju pjevačice prenio veoma uvredljivi stav svoje kćerke Gorice o Severini, navodeći njene riječi:

“Došli smo do toga da nam mala što je na jahti dala, pa sve to javnosti slala, prosipa priču o poštenju i pravdi kao da se o Djevici Mariji radi. Jedini zaključak na ovo sve – napokon je nekom Srbinu rekla ne.”

Podsjetimo, Konaković je komentarisao zadržavanje Severine na srbijanskoj granici zbog njenog stava o genocidu u Srebrenici. Pri tome se osvrnuo i na zabranu ulaska bh. pjevačice Selme Bajrami u Srbiju.

““Srbija je zaustavila i ispitivala Severinu samo zato što je govorila istinu o Srebrenici. Ovaj postupak je jasan odraz jadnog režima koji javne osobe poput Selme Bajrami i Severine doživljava kao nacionalnu prijetnju, a istina o Srebrenici ostaje njihova noćna mora”, naveo je Konaković.