Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanari

Dodik se kao nikad divio Vučiću, hvalio ga i nazvao ga “Aleksandrom Ujediniteljem”

Foto: Screenshot/RTRS

Poželivši dobrodošlicu predsjedniku Vučiću, Dodik je zahvalio za sve “napore koje čini za napredak RS-a”

Predsednik entiteta Milorad Dodik poručio je danas, na otvaranju Doma zdravlja u Stanarima, da je ovo “historijski dan za to mjesto zato što došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”.

-To je historija, da dođe predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Stanare, nama ovo drago mjesto, rekao je Dodik.

Poželivši dobrodošlicu predsjedniku Vučiću, Dodik je zahvalio za sve “napore koje čini za napredak RS-a”.

Dodik: “Aleksandar Ujedinitelj”

-Predsjednik Vučić može da se nazove Aleksandrom Ujediniteljem, jer je na specifičan način ujedinio Srbe, rekao je Dodik pozdravljen aplauzom.

Ponovio je da “Srbija jednako voli RS koliko i RS voli Srbiju”.

-Sretan vam Dom zdravlja i da što manje ulazite u njega a da znate da postoji, poručio je Dodik i podsjetio da je njegovu izgradnju u cjelosti finansirala Srbija.

Istakao je da je “Srbija okosnica ukupnog srpskog razvoja i pozvao na okupljanje oko ideje Vučića, jer nam, kako je rekao, ona daje snagu”.

-RS je važna za Srbiju i zahvaljujući Vučiću, promijenjen je odnos prema RS-u u svim važnim strateškim dokumentima Vlade Srbije. Srbija je tako preuzela obavezu da tretira i brani RS-u…”, rekao je Dodik.

Uveren je, kaže, da bi Srbi u BiH prošli kao srpski naroda u Federaciji BiH da nije RS-a.

-Smatralo se da smo mi nešto kočimo, rušimo Dejton, a mi kažemo; Dajte nam Dejton…. Jedini problem je taj što je RS pokazala da je sposobna da živi sama. Ona nije bila predviđena na postoji… Počeli su da je ruše prvi dan nakon usvajanja dejtonskog sporazuma, rekao je Dodik i poručio:

-Ostanimo okupjeni oko Srbije, oko ideje RS-a oko SPC i Vučića i njegove politike jer je to jedini način za naše kretanje ubuduće.

Vučić: Nastavićemo da pomažemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanom otvaranju novoizgrađenog Doma zdravlja “Srbija” u Stanarima, u blizini Doboja, da će “Srbija nastaviti da pomaže RS koliko god može”.

Istakao je da je za njega ogromna čast i da je presretan što je na otvaranju tog Doma zdravlja u koji je Srbija uložila oko 1,8 miliona eura.

-Ima mnogo objekata na teritoriji RS-a u koje je Srbija ulagala novac. Nastavit ćemo to da činimo, sa najvećom srećom, pažnjom i ljubavlju i nastavićemo koliko god možemo da pomažemo, jer mi ne možemo da opišemo koliko vi nama pomažete opstankom na svojim ognjištima i ljubavlju koju pokazujete prema Srbiji, istakao je Vučić.

Kaže da je pesma koja je izvedena pre njegovog obraćanja “Moja Srbija – zahvalna Srpska”, autora Miroslava Janjanina, nešto najljepše što je čuo.

-Otac mi je s ove strane Drine, dakle zapadno od Drine, iz sela Čipuljić kod Bugojna. I sjećam se i kad sam bio mali bio, pošto je to srpsko selo, uvijek se pričalo o Srbiji. Neko je izvozio balvane debla, neko je izvozio svinje za Srbiju. Ali svaki put, bez obzira što je Srbija u tom trenutku čak bila i manje razvijena, oni su ulazili sa posebnom emocijom, vraćali se i uvijek govorili deset puta ljepše od onoga što su mogli da vide u našoj Srbiji, rekao je Vučić.