Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: S Nikolićem nisam razgovarao o referendumu

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da danas nije s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarao o referendumu, već o brzoj realizaciji dogovorenih projekata RS i Srbije.

Dodik je novinarima nakon sastanka s Nikolićem ponovio da će RS održati referendum onog trenutka kada procijeni da je svrsishodan.

“Nismo razgovarali o referendumu, ne znam odakle u posljednje vrijeme tolika inzistiranja na tom pitanju. Referendum je pitanje koje je legalizirano kod mnogih nacija i naroda i mislim da i mi imamo pravo, naš je izbor tema i mi ćemo taj referendum onog trenutka kada procijenimo da je svrsishodan te koristan i održati “, rekao je Dodik, prenosi Tanjug.

S Nikolićem je, kako je dodao, razgovarao o odnosima Srbije i RS, realizaciji projekata.

“Moram reći da RS u kontinuitetu ima dobru suradnju sa Srbijom unatrag mnogo godina, ali u ovom trenutku imamo i jednu novost, a to je da dogovorene projekte i planove brzo realiziramo, što je vrlo važno”, naveo je predsjednik RS-a, dodajući da za RS nema specijalnijih veza od odnosa sa Srbijom.

Sada je, kako kaže, prilika da razgovara s ljudima iz Srbije o jačanju veza u gospodarstvu, kulturi, obrazovanju, zdravstvu.