Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik entiteta

Dodik reagovao na Vučićeve tvrdnje da se “u regiji gomilaju velike snage NATO-a”

milorad dodik
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

On je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovde niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto

Povodom izjave srbijanskog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da NATO gomila svoje snage na Kosovu i u BiH, predsjednik bh. entiteta i lider SNSD Milorad Dodik je istakao danas da niko u BiH nije donio odluku da oni mogu da dođu, ali da se stalno priča o tome.

-Jedino, ako nisu odlučili da slušaju (ministra odbrane BiH Zukana) Heleza, ali Helez nije taj koji donosi odluku, to donosi Predsjedništvo. Ako bi bilo šta uradili u BiH na tu temu, oni ruše ustavni poredak, rekao je Dodik.

On je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovde niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto.

Podsjetimo, Vučić je kazao u srijedu u Beogradu kako se velike snage okupljaju u regiji ali kako je uvjeren da ni na koji način neće biti iskorištene protiv srpskog naroda.

-U ovom trenutku imate u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH a NATO snage su pojačane nečim što je novost, to su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one se ne nalaze na tom teritoriju već na teritoriju susjednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske, kazao je Vučić nakon sjednice proširenog kolegija načelnika Glavnog štaba Vojske Srbije.