Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetski predsjednik

Dodik nahvalio finansijsko stanje RS-a i govorio o gašenju televizije UNA: “Nisu je htjeli”

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dodik je ponovio da “RS želi dejtonsku BiH i očuvanje svojih nadležnosti”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je danas da je taj entitet “stabilan i da može samostalno da ispunjava sve obaveze”.

Dodik je rekao da RS, uprkos pokušajima urušavanja njene stabilnosti, servisira sve obaveze i budžet se puni očekivanom dinamikom.

On je ustvrdio da su “povećani prihodi i BDP i da RS ima najveći broj zaposlenih do sada”.

“TV UNA slobodna i objektivna”

Dodik je ponovio da “RS želi dejtonsku BiH i očuvanje svojih nadležnosti”.

-Poštujte naša prava da imamo ‘autonomiju’ u BiH. Poštujete djelovanje Predsjedništa BiH koje zahtjeva saglasnost člana iz RS-a, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Govoreći o medijima, Dodik je rekao da je “UNA slobodna i objektivna televizija koja je željela da promoviše normalnost”.

-Koliko sam vidio izjavu glavnog i odgovornog urednika, riječ o slobodnoj i objektivnoj televiziji. Televizija UNA, koliko sam shvatio, željela je da promoviše normalnost. Oni to nisu htjeli, rekao je Dodik, komentarišući prekid rada ovog medija zbog američkih sankcija, dodajući da i to “pokazuje da BiH nije normalna zemlja”.

Dodik je rekao da vlast nije ništa učinila da bi pogoršala situaciju na UNA TV, na kojoj je, kaže, bio samo dva puta.

-Neko je rekao da je to blisko nekoj politici. Po tom sistemu trebalo bi da zatvore 70 posto naroda jer dijeli našu politiku, rekao je Dodik.