Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lider snsd-a

Dodik ljut zbog poraza u Banjoj Luci, upire prstom: “Oni su krivi za loš rezultat”

milorad dodik crna lista
Foto: Pixsell
Milorad Dodik

Na pitanje da li će biti promjena u Gradskom odboru SNSD u Banjoj Luci, Dodik je rekao da će sigurno biti određenih aktivnosti ali da nijedan potez neće napraviti na brzinu

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da u toj stranci znaju da svi koalicioni partneri nisu podržali njihovog kandidata za gradonačelnika Banje Luke Nikolu Šobota.

Dodik je danas na pres-konferenciji u Glavnom izbornom štabu SNSD sumirao rezultate proteklih lokalnih izbora. Najveću pažnju javnosti izaziva izbor u Banjoj Luci u kojoj je za gradonačelnika pobijedio Draško Stanivuković i to sa razlikom od oko 9.000 glasova.

Istovremeno, SNSD je, kako tvrdi Dodik, u Banjoj Luci, zabilježio značajan rast kada su u pitanju glasovi za odbornike te stranke. SNSD je imao 9 odbornika u protekle četiri godine u Skupštini Grada Banja Luka, dok sada, kako kaže Dodik, očekuju bar dva više, a možda čak još tri.

Promjene u Gradskom odboru SNSD-a

-Mi smo prije izborne kampanje dogovorili sa koalicionim partnerima da svako glasa kako hoće. Što se tiče koalicije na nivou Grada Banja Luka, vidjećemo šta ćemo uraditi. Da li će to biti uska koalicija ili široka, ne znamo još. Uglavnom, radićemo u interesu građana, poručio je Dodik.

Na pitanje da li će biti promjena u Gradskom odboru SNSD u Banjoj Luci, Dodik je rekao da će sigurno biti određenih aktivnosti ali da nijedan potez neće napraviti na brzinu.

On je ponovio da je generalno zadovoljan rezultatima izbora, jer je SNSD osvojio najviše glasova u sve i jednom gradu, te u 80 odsto opština.

-Mi smo najjača stranka u RS, čak i kada se saberu glasovi svih ostalih stranaka. Imamo više glasova nego što zajedno imaju SDA i HDZ u Federaciji BiH. Naš cilj je da na opštim izborima osvojimo apsolutnu većinu u RS, istakao je Dodik.

Trivić “betonirana”

On je komentarisao i rezultate opozicije u RS na lokalnim izborima.

-Stavivuković se nametnuo kao vođa opozicije kojeg opozicija ne želi. Jelena Trivić je politički betonirana poslije ovih izbora, a SDS je balzamovan, ocijenio je Dodik.

Pozvao je sve političke partije u RS da se okupe oko “nacionalnih pitanja koja će biti na dnevnom redu odmah poslije ovih izbora”.