Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik entiteta

Dodik hvalio direktora CIA-e: RS nikada nije imala plan za secesiju. Podržavamo BiH

Foto: RTRS

Dodik je rekao da zna šta se govorilo na sastanku prilikom posjete direktora CIA Williama Burnsa Sarajevu i da je na sjednici Predsjedništva BiH rečeno da “nije ponosan na to kako neki njegovi sunarodnici rade na terenu”

Republika Srpska nikada nije imala plan za secesiju, izjavio je predsjednik ovog bh. entiteta Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je podsjetio da već 10 godina govori da RS nema planove za secesiju, niti ih je ikad imala.

“Znam šta se govorilo na sastanku”

-Podržavamo teritorijalni integritet BiH u skladu sa Dejtonom. Imamo pravo na političku borbu. RS je odlučna da brani svoju političku autonomiju. Ako nije održiva BiH na bazi Dejtona, onda nije nikakva. Bolje da se mirno razdružimo i da nema nikakvog sukoba. Nemam namjeru da objašnjavam onima koji to ne žele da shvate, da ovdje ne živi plan o secesiji – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da zna šta se govorilo na sastanku prilikom posjete direktora CIA Williama Burnsa Sarajevu i da je na sjednici Predsjedništva BiH rečeno da “nije ponosan na to kako neki njegovi sunarodnici rade na terenu”.

-To nam je bilo dovoljno da prepoznamo da ne podržava neke aktivnosti, Radi se o visprenom čovjeku (Burns) . Kad nema Milorada Dodika oni se (u Sarajevu) navale na onu Marićku (Ivanu) koja je nešto rekla”, rekao je Dodik.

Na pitanje kada će u političku penziju, Dodik kaže:

-Kad ću ja u penziju, ja ću odlučiti. Imam blizu 65 godina, trebao bih u redovnu, u političku neću. Ja nisam čovjek koji se povlači, to je odgovor o penziji i da su je tražili, rekao je.

Na kraju je dodao da “RS vodi politiku mira”.