Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Dodik glasao i nahvalio Vučićevu vlast, želi da “građani RS-a automatski dobijaju državljanstvo Srbije”

dodik glasanje AA (1)

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni i redovni predsjednički izbori

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik glasao je danas u Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Želim da čestitam svim građanima Srbije današnji dan. Ovdje sam glasao kao državljanin Srbije, iskoristio svoje pravo s uvjerenjem da će Srbija svojim demokratskim kapacitetom nastaviti da jača, nastaviti putem stabilizacije, mira, stabilizacije ukupnih regionalnih odnosa, ekonomskog jačanja, to znači jačanja standarda, infrastrukturnih projekata”, rekao je nakon glasanja.

Dodao je da je Srbija koja je jaka demokratski, ekonomski, socijalni i politički bazični interes onih koji žive u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, značajan broj građana širom Republike Srpske danas glasa.

“Želio bih da jednog dana svi državljani Republike Srpske dobiju automatsko državljanstvo Srbije i da mogu na ovaj dan kada se u Srbiji održavaju izbori svi ovdje da glasaju. To će biti dio mojih napora u budućnosti”, kazao je i dodao da to traži posljednjih 18 godina od svih političkih generacija u Srbiji.

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni i redovni predsjednički izbori.