Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Glasači će prepoznati izdajničku politiku “takozvanih”

milorad dodik intervju (5)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će lokalni izbori biti obračun dvije koncepcije u Republici Srpskoj i da će glasači prepoznati izdajničku politiku na nivou BiH koju sprovodi blok stranaka koji je nazvao takozvani.

“Takozvani su uspjeli da sve što je bilo važno za Republiku Srpsku dovedu u pitanje na nivou BiH i u tom pogledu vjerujem da će ljudi prepoznati njihovu izdajničku politiku koja se vodi na nivou BiH i da će u tom pogledu definisati i određivati svoje političke stavove”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Uoči sastanka sa opštinskim odborima SNSD iz Izborne jedinice šest, koji je održan u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”, Dodik je ukazao na globalnu važnost predstojećih lokalnih izbora.

“Organizaciono, lokalni izbori biće važni za lokalne zajednice, ali u globalnom smislu to će biti politički sukob ili obračun dvije koncepcije, jedne okupljene oko ‘takozvanih’ i drugih okupljenih oko SNSD-a, DNS-a i SP-a”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a potvrdio je usaglašenu odluku da u lokalne izbore stranka ide zajedno sa DNS-om i SP-om i najavio da će pokušati da okupe i druga udruženja, uz uvjerenje će dati snažnu poruku biračima.

“Bijeljina jeste politički važna, to je mjesto na kome smo na prošlim opštim izborima imali dosta problema, ali mislim da se oni koji su glasali za vladajuću strukturu u gradu nisu nimalo usrećili”, ocijenio je Dodik.