Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Do kraja sedmice samo u subotu se očekuje sunčano vrijeme

oblaci

Danas oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, sjevernog smjera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša je registrovana na području Krajine, sjeverne, centralne i jugozapadne Bosne.

Danas oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

U subotu će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U nedjelju će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.