Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mališani za primjer

Djeca se odricala slatkiša kako bi pomogla poplavljenim područjima, skupila čak 620 KM

Foto: Facebook/ Pomozi.ba

Nakon što su poplave i odroni početkom mjeseca uništili brojne domove u BiH, i nažalost odnijeli mnoge živote, u prikupljanje pomoći uključili su se i najmlađi sugrađani kroz aktivnost provedenu u vrtiću „Srećica“

Djeca, roditelji i vrtić „Srećica“ u dječijoj nedelji skupili su novac za poplavljena područja, te ga uplatili na račun udruženja Pomozi.ba.

Nakon što su poplave i odroni početkom mjeseca uništili brojne domove u BiH, i nažalost odnijeli mnoge živote, u prikupljanje pomoći uključili su se i najmlađi sugrađani kroz aktivnost provedenu u vrtiću „Srećica“, J.U. Djeca Sarajeva.

„Sigurno kao i ostali, i mi smo razmišljali kako da doprinesemo i pomognemo u okviru naših mogućnosti. Došli smo na ideju da iskoristimo dječiju nedjelju i učimo o odgovornosti, humanosti i odnosu prema društvu, te roditeljima i djeci predložili aktivnost“, rekla je Nihada Gazibara, odgajateljica.

Ideja aktivnosti je bila raditi na temi „Humana djeca“, kaže ona, te pojašnjava kako su se djeca nesebično svakog dana odricala slatkiša i taj novac donirali u kasicu. Na taj način djeca vrtića „Srećica“ skupila su 620 KM.

“Učiteljice i roditelji skupa su s djecom razgovarali o ovim teškim vremenima. Naučili smo definiciju humanosti kao pomoć drugima, djecu da preuzimaju odgovornost za lične postupke, te da prepoznaju i adekvatnije reaguju na tuđe emocije, samostalno predlažu nove ideje za dobra djela“, kaže učiteljica iz vrtića „Srećica“.

Ona i njene koleginice ponosne su na provedenu akciju prikupljanja pomoći i žele da budu poticaj drugima da u okviru svojih mogućnosti sprovedu slične aktivnosti i pomognu.