Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktorica JP RTV Srebrenica: Nisam zabranila obraćanje Grujičića

BiH

grujicic

Direktorica JP JS RTV Srebrenica Mediha Smajić demantuje navode Mladena Grujičića, kandidata srpskih stranaka u Srebrenici, koje je iznio u razgovoru za Anadolu Agency da mu je “zabranila javno obraćanje putem lokalnog radija nakon incidenata koji su se desili u Srebrenici poslije zatvaranja biračkih mjesta”.

“Nije tačno da gospodinu Grujičiću nije dozvoljeno emitovanje poruke stanovništvu na radiju u Srebrenici gdje sam direktorica, jer gospodin Grujičić nije ni pozvao niti je došao u naše preduzeće u vezi te navodne poruke već je dotičnog gospodina putem službenog telefona naše medijske kuće zvao Marinko Sekulić i snimio njegovu izjavu za drugu medijsku kuću za koju radi kao dopisnik. Marinko Sekulić je stalni zaposlenik JP JS RTV Srebrenica. Kako tog dana nisam bila u prostorijama preduzeća, ovo su mi prenijele kolege koje su bile prisutne u kancelariji redakcije i bili svjedoci tih dešavanja i obavljanja posla za drugu medijsku kuću u toku radnog vremena i koristeći resurse naše ustanove”, navodi Smajić.

Ona je istakla da su “protiv radnika pokrenute zakonom propisane radnje”.

”Gospodinu Grujičiću poručujem da se karijera ne gradi na dezinformacijama, na instrukcijama od političkih mentora i na neistinama. Naša medijska kuća dostupna je za sve građane, ali o svemu treba biti obavješteno odgovorno lice kao što nalaže i red, a i kontakti telefona nalaze se i na našoj službenoj stranici. O drugim motivima ovih navoda prerano je izlaziti u javnost do okončanja cijelokupnog izbornog procesa”, navodi Smajić.