Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

U dijelu BiH obilniji pljuskovi. Objavljena prognoza i za početak septembra

kisa vrijeme
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

S početkom septembra preovladavaće pretežno sunčano vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. Od utorka (03.09.) mogući su popodnevni lokani pljuskovi

U Krajini će danas biti pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje na krajnjem sjeverozapadu. Poslijepodne i dio večeri širom zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

Prognoza za prvu sedmicu septembra

S početkom septembra preovladavat će pretežno sunčano vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. Od utorka (03.09.) mogući su popodnevni lokalni pljuskovi.

Više uslova za padavine prema trenutnim sinoptičkim materijalima biće u centralnim i sjevernim područjima zemlje. Temperature zraka i dalje iznad prosjeka za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 16°C i 21°C, u Hercegovini do 24°C. Najviša dnevna temperatura od 28°C do 33°C, jugu zemlje do 36°C.