Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lokalni izbori

Demanti iz CIK-a: Registracija birača izvan BiH je besplatna

CIK zgrada
Foto: D.B./ Fokus.ba

Državljani BiH koji su u inostranstvu, ukoliko se žele prijaviti da glasaju iz inostranstva, potrebno je da podnesu svoju prijavu za glasanje izvan BiH na zvaničnoj internet stranici CIK-a BiH

Centralna izborna komisija BiH demantuje dezinformacije koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača izvan Bosne i Hercegovine plaća, saopćeno je danas iz CIK-a.

Državljani BiH iz Austrije, Njemačke i Švicarske, kako se navodi, kontaktirali su Centralnu izbornu komisiju BiH navodeći da u tim državama kruži informacija da će se troškovi registracije za glasanje izvan BiH dodatno naplatiti 30 eura i da će račun primiti na kućnu adresu nakon što im prijava za glasanje izvan BiH bude obrađena.

Iz Centralne izborne komisije BiH ističu da nemaju saznanja ko je plasirao navedenu dezinformaciju te pozivaju sve državljane BiH u inostranstvu da se za sve nejasnoće u vezi podnošenja prijava za glasanje izvan BiH obrate Centralnoj izbornoj komisiji BiH na e-mail: info@izbori.ba ili na brojeve telefona ++38733251331 ili ++38733251332.

-Državljani BiH koji su u inostranstvu, ukoliko se žele prijaviti da glasaju iz inostranstva, potrebno je da podnesu svoju prijavu za glasanje izvan BiH na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH do 23.07.2024. godine do 24.00 sati – kaže se u saopćenju CIK-a BiH.