Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dautbašić povukao kandidaturu za poziciju ministra prometa i komunikacija

Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman

Kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) za upražnjenu poziciju u Vijeću ministara BiH koja pripada SBB-u Bakir Dautbašić, obavijestio je 19. aprila Predsjedništvo SBB-a da u najboljoj namjeri pravljenja što bolje političke atmosfere u BiH, odustaje od ponuđene pozicije ministra u Vijeću ministara.

Press centar SBB-a javnosti stavlja na uvid kompletan tekst Dautbašićeve odluke:

“Poštovani,

Sa velikom časti ali i ponosom, prihvatio sam nominaciju rukovodstva SBB-a za poziciju državnog ministra komunikacija i prometa. Nominaciju sam shvatio kao veliko priznanje za moj dosadašnji rad u institucijama BiH i rezultate koje sam ostvarivao, naročito kao sekretar Ministarstva sigurnosti BiH.

Svjedoci smo procesa koji se vodi protiv mene i drugih istaknutih članova SBB-a i u ovom trenutku isti predstavlja značajnu smetnju kako za nesmetan rad mene kao eventualnog budućeg ministra, tako i za funkcionisanje koalicije na nivou BiH. Iz tih razloga, mišljenja sam, da bi eventualni prijedlog neke druge osobe za ministra u ovom trenutku bio svrsishodniji, te bi na taj način u javnosti bile izbjegnute negativne konotacije.

Ostajem na dispoziciji cijenjenom rukovodstvu SBB-a da svojim radom doprinesem razvoju našeg SBB-a, ali i jedine nam domovine BiH, kroz rad u organima stranke, ali i drugim pozicijama koje mogu u ovom momentu nesmetano obnašati.

S poštovanjem

BAKIR DAUTBAŠIĆ”