Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH oblačno sa kišom

oblacno(15)

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima Bosne sa snijegom.

U sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se susnježica i snijeg. Intenzivnije padavina u Hercegovini. Očekuje se od 20 do 40, a na jugoistoku Hercegovini do 60 l/m2. Prema kraju dana i u večernjim satima očekuje se slabljenje i prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slab do umjeren, jugozapadni.

Dnevne temperature od 1 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Temperatura zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -4, Ivan-sedlo 2, Banja Luka, Drvar, Gradačac, Sokolac i Zenica 3, Bihać, Bijeljina, Bileća i Tuzla 4, Bugojno, Livno, Sanski Most i Srebrenica 5, Jajce 6, Mostar 7 i Sarajevo 7, Neum i Stolac 10, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Jutros se u većem dijelu BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu.

Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz mjestimično zasniježen, a izdvajaju se putni pravci: Livno-Kupres-Šujica, Kolo-Tomislavgrad-Šujica, Resanovci-Drvar i Glamoč-Mlinište. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovozu. Na jugu naše zemlje, vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.