Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH moguć snijeg, u Hercegovini se očekuju udari bure

BiH

snijeg sarajevo1

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom prijepodne, a u Hercegovini pretežno vedro.

Vjetar u Bosni slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između -3 i 2, a na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa slabim snijegom prijepodne. Temperatura zraka između -3 i -1 stepen.

Jutros je u Bosni oblačno, lokalno sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je vedro, osim u sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -14, Grude -9, Ivan-sedlo -7, Sokolac -6, Široki Brijeg -5, Sarajevo -3, Bugojno, Jajce i Trebinje -2, Bihać, Livno, Srebrenica, Stolac, Tuzla i Zenica -1, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zvornik 0, Brčko 1 i Mostar 3 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957hPa i za 13hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak je u jutarnjim satima moguć slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -1°C na jugu 3 do 2°C.

“Novo naoblačenje od ranih jutarnjih sati u subotu će usloviti snijeg ili susnježicu, a u sjevernim područjima i kišu. U Hercegovini će u suboti biti bez padavina, a temperatura će iznositi između -3 i 2°C, na jugu do 6°C”, ističu iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.